En usandsynlig lækker kage med skøn chokolade ganache, karamel og saltede peanuts. Måske ikke vanvittigt helse-agtig, men altså til gengæld meget lækker 🙂 Vi har fundet inspiration fra en opskrift på valdemarsro.dk og har faktisk bare tilføjet saltede peanuts til opskriften.
Tærtebund
200 g hvedemel
40 g kakao
50 g rørsukker
150 g smør
1 æg
Karamel
160 g rørsukker
2 spsk sirup
1 1/2 dl piskefløde
Chokolade ganache
200 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
1) Vi starter med at få bagt chokolade tærten. Bland mel, kakao og sukker i en skål.
![](https://www.helsemad.dk/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20190113_132804-768x1024.jpg)
2) Tilsæt smør og smuldr det heri.
![](https://www.helsemad.dk/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20190113_133241-768x1024.jpg)
3) Tilsæt et æg.
![](https://www.helsemad.dk/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20190113_133556-1024x768.jpg)
4) Rør det hele godt sammen med en gaffel. Hvis dejen ikke hænger sammen, så tilsæt en lille smule koldt vand.
![](https://www.helsemad.dk/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20190113_133723-1024x768.jpg)
5) Find en tærteform frem i ca. størrelse 24 cm. i diameter og smør den godt med smør.
![](https://www.helsemad.dk/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20190113_133917-1024x768.jpg)
6) Fordel tærtedejen ud i formen – sørg for at lav lidt kanter så der er plads til fyldet.
![](https://www.helsemad.dk/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20190113_134156-1024x768.jpg)
7) Stil tærtedejen i køleskabet i en times tid. Herefter klippes et stykke bagepapir ud i passende størrelse som lægges over dejen. Fyld den med tørrede bønner eller lignende. Tærten skal nu bage i 20 minutter ved 175 grader varmluft.
![](https://www.helsemad.dk/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20190113_141620-1024x768.jpg)
8) Nu er det tid til at lave karamellen. Kom ingredienserne i en gryde ved middelhøj varme.
![](https://www.helsemad.dk/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20190113_135304-1024x768.jpg)
9) Lad blandingen simre i en 15-20 minutters tid. Ønsker du en præcis konsistens på din karamel må du prøve dig lidt frem. Det er lettest at spise kagen hvis karamellen er blød.
![](https://www.helsemad.dk/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20190113_142951-1024x768.jpg)
10) Tag tærten ud af ovnen og køl den af i vasken i koldt vand. Efter nogle minutter kan den varme karamel hældes over.
![](https://www.helsemad.dk/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20190113_144730-1024x768.jpg)
11) Hæld en passende mængde saltede peanuts over karamellen. Herefter stilles kagen til køling i en times tid.
![](https://www.helsemad.dk/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20190113_144859-1024x768.jpg)
12) Nu forberedes chokolade ganachen som skal over tærten når den er kølet af. Hak den mørke chokolade fint og kom den i en skål.
![](https://www.helsemad.dk/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20190113_135552-1024x768.jpg)
13) Fløden hældes i en gryde og varmes op til kogepunktet.
![](https://www.helsemad.dk/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20190113_145224-1024x768.jpg)
14) Den varme fløde hældes over den finthakkede chokololade og røres rundt til en ensartet ganache som hældes ud over tærten.
![](https://www.helsemad.dk/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20190113_154840-1024x768.jpg)
15) Chokolade ganachen fordeles i et jævnt lag og kagen er nu klar til afkøling. Bør stå i køleskab i minimum 2-3 timer inden servering.
![](https://www.helsemad.dk/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20190113_154937-1024x768.jpg)
16) Et stykke af den færdige kage (som det ses på billedet blev vores karamel en anelse til den hårde side). Velbekomme 🙂
![](https://www.helsemad.dk/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20190113_183107-1024x768.jpg)